Logo

Tepside Patlıcan Kebabı Tarifi


3 yıl önce
2.578 kez görüntülendi

Reklamlar

Tepside Patlıcan Kebabı Tarifi
Kebap yapmak zordur deyip, geçiştirmeyin. Emin olun bu kebabı denediğinizde fikriniz tamamen değişecek. Bende evde kebap yapabiliyormuşum diyeceksiniz. Üstelik ikram ettiğiniz herkes de bayılacak. Yanına bol köpüklü bir ayran yapmayı da ihmal etmeyin derim.
MALZEMELERİ:
1 kg orta yağlı kıyma

2 kg yıkanmış, 5 cm kalınlığında dilimlenmiş patlıcan 3-5 adet dörde bölünmüş domates

3-5 adet doğranmış biber Tuz

YAPILIŞI:
Kıyma, yeterince tuz ve biraz suyla karıştırılarak yumuşatılır. Ceviz büyüklüğünde top sıkılır.
Patlıcanlar 50 santim çapındaki bir tepsiye, bir parça patlıcan ve bir parça et gelecek
şekilde, tepsinin kenarından ortasına doğru dizilir.

tepside patlican kebabi

Patlıcanların üzerine ve tepsinin ortasına
domates ve biberler dizilir.
Folyoyla kapatılır, önceden 200° C ısıtılmış fırına sürülerek yaklaşık 1 saat pişirilir. Sonuna doğru folyo alınarak üstü kızartılır. İnce açma ekmek (pide) ile sıcak sıcak servis yapılır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri