Logo

Terbiyeli Balık Çorbası


3 yıl önce
3.396 kez görüntülendi

Reklamlar

Terbiyeli Balık Çorbası

Malzemeleri:
1 kg çorba balığı (kırlangıç, iskorpit, lipsos, vs.)
2 adet irice patates
1 yemek kaşığı un
1 demet kıyılmış maydanoz

Terbiye malzemesi:
2 adet yumurta sarısı
1 adet limon

Haşlama malzemesi:
5 su bardağı su
2 defne yaprağı
1 soğan (ikiye bölünmüş)
5-6 tane karabiber
1 adet kereviz sapı (varsa)
1 adet limon
1 tatlı kaşığı tuz

balık çorba

Yapılışı:  1. Haşlama malzemelerini tencereye koyun. Orta ateşte kaynatın. Ocağı kısın, yarım saat kaynatmayı sürdürün.

2. Ocağı tekrar açın. Kaynayan suya ayıklanıp ikiye bölünmüş balıkları atın. Etleri kılçıklarından kolayca ayrılana kadar yaklaşık 5-10 dakika diri kalacak şekilde haşlayın. Ocağı kapatın. Hemen balıkları kevgirle sıcak suyun içinden alın. Soğumaya bırakın.

3. Soğumuş balıkların kılçıklarını ve derilerini ayıklayın. Lop etlerini ayırıp hazır edin.

4. Balık haşlama suyunu süzün. Tencereye koyun. Orta ateşte kaynatın ve ayıklanıp ikiye bölünmüş patatesleri katın.

5. Patatesler yumuşayıp diri kalacak şekilde pişince unu bir kahve fincanı suda eritin. Tel süzgeçten geçirerek çorbaya katarken öte yandan karıştırın. Kıyılmış maydanozları katın. Un kokusu gidinceye kadar birkaç dakika daha haşlamayı sürdürün.

6. Yumurta sarılarını limon suyu ile çırpın. Bir kepçe kadar çorba suyunu sarılara katıp karıştırın. Hazırladığınız terbiyeyi kaynayan çorbaya katar katmaz ocağı kapatın.

7. Çorbaya lop balık etlerini ekleyin. Bir kez karıştırın ve servis kabına aktarın. Sıcak sıcak sofraya verin.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri