Logo

Tırtıl Kurabiye Tarifi


1 yıl önce
865 kez görüntülendi

Reklamlar

Tırtıl Kurabiye Tarifi
Özellikle çocuklarınızın bayılacağı bu lezzetli kurabiyeleri sizler de sık sık çayınızın yanına yapacaksınız. Çünkü ağızda dağılan bir kurabiye bu… Çeşitlendirmek de sizlere kalmış. Örneğin hamurunuzun yarısını kakaolu yapıp, hem sade hem de kakaolu tırtıl kurabiye yapabilirsiniz. Ya da sade yaptıklarınızın uçlarını erittiğiniz çikolataya bulayıp, donmasını bekleyerek, değişik bir sunum yapabilirsiniz. Emin olun her türlüsü çok lezzetli oluyor.
MALZEMELERİ:
125 gr. oda sıcaklığında yumuşamış margarin
2 yumurta
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 vanilya
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un
tirtil kurabiye
YAPILIŞI:
Öncelikle oda sıcaklığında güzelce yumuşattığımız margarinimizi karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine şekeri ekleyerek ellerimizle ezerek birbirlerine yediriyoruz.

Daha sonra yumurtalarını kırıyoruz. Sıvı yağını ekliyoruz. Hepsini ellerimizle yoğurmaya devam ediyoruz. Vanilya ve kabartma tozunu ekledikten sonra azar azar un ilave etmeye başlıyoruz.

Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurup, un (3 bardaktan biraz fazla yeterli olacaktır.) ilave ediyoruz. Fırın tepsimize yağlı kağıt seriyoruz.

Hazırladığımız hamuru sıkma poşetine dolduruyoruz. Ucunu tırtıklı başlığı takıp, tepsiye istediğimiz büyüklükte kurabiyelerimizi sıkarak diziyoruz.

170 derece ısıttığımız fırında hafif kızarana kadar kontrollü olarak pişiriyoruz.

Fırından aldıktan sonra dilerseniz pudra şekeri serpebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri