Logo

Toz Şekerli Kurabiye Tarifi


1 yıl önce
1.245 kez görüntülendi

Reklamlar

Toz Şekerli Kurabiye Tarifi

Sizlere, klasik bir kurabiyenin tarifini veriyorum. Buna anne kurabiyesi diyen de çok çünkü evlerde en çok pişen kurabiyelerden biri… Yapılışı oldukça pratik, tadı ise harika. Çayın yanına da çok yakışıyor. Buyurun bu lezzetli kurabiyemizin tarifine…

MALZEMELERİ:
125 gr. oda sıcaklığında yumuşamış margarin
2 tane yumurta sarısı
1 bardak yoğurt
Yarım bardak sıvı yağ
2 bardak şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 vanilya
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
ÜZERİNE:
Yumurta akı
Toz şeker
toz sekerli kurabiye
YAPILIŞI:
Oda sıcaklığında iyice yumuşattığımız margarinimizi karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine şekeri ekleyerek, eze eze karıştırıyoruz. Yumurta sarılarını katıp, karıştırıyoruz.

Yoğurdumuzu ilave ediyoruz. Daha sonra sıvı yağı da ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz. Vanilya, kabartma tozu ve karbonatı ekleyerek, karıştırıyoruz.

Daha sonra azar azar un ekleyerek, yoğurmaya başlıyoruz. Klasik kulak memesi kıvamında, ele yapışmayan, yumuşak bir hamur olana kadar un ekleyip, yoğuruyoruz.

Hamurumuzdan parçalar koparıyoruz ve elimizde yuvarlayıp, oval kurabiyelerimizi yapıyoruz. Kurabiyelerin üzerlerine önce yumurta akı sürüyoruz, daha sonra da toz şekere batırıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.

Fırınımızı 180 derecede ısıtıyoruz ve kurabiyelerimizi içine atıyoruz. Üzerleri pembeleşene kadar kontrollü olarak pişiriyoruz.

Fırından alıp, ılındıktan sonra servise sunuyoruz.

Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri