Logo

Tuzlu Kurabiye Tarifi


1 yıl önce
1.167 kez görüntülendi

Reklamlar

Tuzlu Kurabiye Tarifi
Sizlere aynı pastaneden alınmış tatta bir kurabiye tarifi veriyorum. Gerçekten ağızda dağılıyor ve çok lezzetli oluyor. Özellikle çayın yanında harika gidiyor. Hanımlar günleriniz için tabağınızda bu lezzetli tuzluları mutlaka bulundurmalısınız. Nasıl böyle kesiliyor derseniz özel aparatı var. Her yerde bulabilirsiniz. Pasta malzemeleri satan dükkanlardan, hatta bir milyonculardan bile… Ama aparat yoksa da bıçakla kare karede kesebilirsiniz.
MALZEMELERİ:
125 gr. oda sıcaklığında iyice yumuşamış margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı sirke
1 kabartma tozu
3,5-4 su bardağı un
ÜZERİNE:
Yumurta sarısı
Susam
Çörek otu
tuzlu kurabiye
YAPILIŞI:
Oda sıcaklığndaki margarinimizi karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine yoğurt ve sıvı yağı koyup, ellerimizle karıştırıyoruz.

Yumurta sarısını katıp, karıştırmaya devam ediyoruz. Tuz, şeker, limon suyu ve sirkeyi de katıyoruz. Kabaartma tozundan sonra azar azar ununu eklemeye başlıyoruz.

Ele yapışmayan, yumuşak ve klasik kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurmaya devam ediyoruz.

Hazırladığımız hamuru ikiye ayırıyoruz. Parçalarımızı ayrı ayrı küçük boy buzdolabı poşetine koyuyoruz ve merdnae ile açıyoruz. Yarım cm. kalınlığında olacak şekilde açıyoruz.

Bu şekilde buzdolabına veya buzluğa kaldırıyoruz. Buradaki amaç keserken ezilmesini önlemek. Bu şekle gelene kadar orada tutup donduruyoruz.

Buzdolabından aldıktan sonra poşein üst kısmını kesiyoruz ve hamurlarımızı kesme aleti veya bıçak yardımı ile istediğimiz şekilde kesiyoruz.

Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz ve çörek otu ile susam serpeliyoruz. Fırınımızı 170 derecede ısıtıyoruz. Kurabiyelerimizi atıyoruz ve kontrollü olarak üzerleri kızarana ve içleri pişene kadar fırında tutuyoruz.

Fırından alıp, ilk sıcaklığı gidince servis tabağına alıyoruz ve servise sunuyoruz.

Tuzlu Kurabiyelerimiz hazır. Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri