Logo

Tuzlu Pankek Tarifi


2 yıl önce
2.875 kez görüntülendi

Reklamlar

Tuzlu Pankek Tarifi
Pankek, kahvaltıda çok güzel giden bir hamur işi… Genellikle şekerli olarak tüketiliyor. Peki hiç tuzlusunu denediniz mi? Yapmadıysanız bence biran önce yapın. Gerçekten çok güzel oluyor. Çocuklar da tuzlusunu çok sevdiler. Özellikle peynir ile çok güzel oluyor. Ayrıca tuzlusunu gün içinde yapıp, çay ile tüketiyoruz. Oldukça doyurucu oluyor. Yapılışı pratik, bu küçük pankekleri biran önce yapıp, ailenize sunun derim. Bu arada kalabalıksanız malzemeleri çoğaltabilirsiniz.
MALZEMELERİ:
1 tane yumurta
1 çay bardağı un
1 çay bardağı süt
Yarım kabartma tozu
Tuz
tuzlu pankek
YAPILIŞI:
Karıştırma kabımızın yumurtamızı koyup, çırpıyoruz. Daha sonra sütümüzü ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.

Unumuzu da katıp, tekrardan çırpıyoruz. Kabartma tozu ve tuzunu ekledikten sonra son bir kez daha çırpıyoruz.

Tavamızı sıvı yağ yardımı ile yağlıyoruz ve bir peçete ile yağımızı tavamızın her yerine yayıyoruz. Daha sonra hazırladığımız harçtan kaşıkla alıp, tavaya bırakıyoruz.

Birkaç taneyi bir arada yapabilirsiniz. Göz göz olunca arkalarını da çevirip, pişiriyoruz ve iki tarafı da hafif renk değiştirince tavadan alıyoruz.

Servis tabağına alıp, servise sunuyoruz.

Tuzlu Pankek hazır. Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri