Logo

Tuzlu Pastane Kurabiyesi Tarifi


7 ay önce
453 kez görüntülendi

Reklamlar

Tuzlu Pastane Kurabiyesi Tarifi

Çay saatlerimiz için veya misafirlerimiz için pastanelerden çok sıklıkla kurabiye alırız. Aslında o kurabiyelerin daha lezzetlilerini evimiz de yapabiliriz. Bu gün sizlere tuzlu kurabiyenin tarifini vermek istiyorum. Çok güzel oluyor ve ağızda dağılıyor. Yapılışı da oldukça pratik…

MALZEMELERİ:
200 gr. margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 tane yumurta beyazı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
1 kabartma tozu
1 çorba kaşığı sirke
2-3 su bardağı un
ÜZERİNE:
1 yumurta sarısı
Çörek otu
Susam
tuzlu pastane kurabiyesi
YAPILIŞI:
Oda sıcaklığında iyice yumuşattığımız margarini karıştırma kabına alıyoruz. İçine yumurta beyazı ve sıvı yağı katıp, bir güzel karıştırıyoruz.

Ardından sirkeyi de ilave ediyoruz.

Şeker, tuz,mahlep ve kabartma tozunu ilave edip, karıştırmaya devam ediyoruz.

Unumuzu ayrı bir yere eliyoruz. Ardından azar azar karışımımıza ekleyerek, yoğurmaya başlıyoruz.

Kulak memesi kıvamında, yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur olana kadar un ekleyip, yoğurmaya devam ediyoruz.

Hamurumuz hazır olduktan sonra parçalar koparıyoruz ve istediğimiz şekilde kurabiyelerimizi yapıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.

Daha sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Susam ve çörek otu serpiyoruz.

Fırını 180 derecede ısıtıyoruz ve kurabiyelerimizi içine atıyoruz. Kontrollü olarak üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Fırından alıp, ılındıktan sonra servise sunuyoruz.

Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri