Logo

Un Çorbası Tarifi


1 yıl önce
1.544 kez görüntülendi

Reklamlar

Un Çorbası Tarifi
Bu çorba çok lezzetli oluyor. Üstelik yapılışı da oldukça pratik. Un çorbası olduğu için çok da doyurucu. Soğuk günlerde içinizi ısıtacak içinde süt de var. O yüzden mideyi de çok rahatlatıyor. Bence biran önce yapın ve deneyin. Çok hoşunuza gidecek…
MALZEMELERİ:

2 Türk kahvesi fincanı Un

3-4 yemek kaşığı tereyağı

Yaklaşık 1,5 litre su

1 bardak süt

1 tatlı kaşığı pul biber veya kırmızı toz biber

Tuz
un corbasi
YAPILIŞI:
İki kaşık tereyağını tencereye alıp, eritiyoruz. Yanmadan unumuzu ilave ediyoruz. Sürekli karıştırarak kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.

Daha sonra suyumuzu ısıtıyoruz ve unumuzu sürekli karıştırarak suyumuzu ilave ediyoruz. Topaklanma olmasın diye hızlı karıştırın.

Oda sıcaklığındaki sütümüzü de ilave ediyoruz. Tuzunu da katıyoruz. Kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 10-15 dakika pişiriyoruz.

Pişmesine yakın ne olur ne olmaz diye rondo ile de geçin. Topak oluştuysa yok olsun.

Çorbamız piştikten sonra kalan tereyağını bir tavada eritiyoruz ve pul biber veya kırmızı toz biberi kızdırıyoruz. Servis yaptıktan sonra bu yağdan üzerine döküyoruz.

Dilerseniz tencerenin içindeyken bütün sosu döküp, karıştırıp, öyle de servis yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri