Logo

Yalancı Su Böreği Tarifi


2 yıl önce
1.633 kez görüntülendi

Reklamlar

Yalancı Su Böreği Tarifi
Su böreği yapmak bilindiği üzere zor bir iştir. Herkes de yapamaz. Ben de bu konuda iddialı değilim. Bu yüzden genellikle hazır yufkadan yalancı su böreği yapanlardanım :) . Bu tarif, gerçekten çok lezzetli oluyor. Tadan herkes de çok seviyor. İçinin yumuşaklığı üstünün hafif kıtırlığı çok güzel… Yapılışı da oldukça pratik… Sizler de benim gibi ne kadar çok daha lezzetli olsa da yufkanızı kendiniz açıp, tek tek ıslatarak yapılan gerçek su böreğini yapmakta çekiniyorsanız mutlaka bu tarifi denemelisiniz. Tarife geçmeden bu böreği pişirmeden bir gece buzdolabında bekletmelisiniz. Onu daha şimdiden söyleyeyim. Zamanınız yoksa en az iki saat bekletirseniz de olur. Ama dediğim gibi bir gece önceden olursa çok daha iyi olur.
MALZEMELERİ:
6 tane hazır yufka
1 bardak süt
1 bardak su
2 yumurta
1 bardaktan bir parmak az sıvı yağ
İÇİNE:
Beyaz peynir veya lor
Maydanoz
ÜZERİNE:
Yumurta sarısı
yalanci su boregi
YAPILIŞI:
Peynirimizi çatal yardımıyla ufalıyoruz. Lor kullanıyorsak gerek yok. Maydanozumuzu güzelce yıkıyoruz ve incecik kıyıyoruz. Ardından peynir ile maydanozu harmanlıyoruz.

Bir kapta su, sıvı yağ, sütü karıştırıyoruz. Yumurtalarımızı da ekleyerek güzelce çırpıyoruz. Tepsimizi yağlıyoruz. Daha sonra ilk yufkamızı kırışık şekilde koyuyoruz. Ve hazırladığımız sos ile ıslatıyoruz.

İkinci yufkamızı da kırışık olarak serip, aynı şekilde sosluyoruz. Hazırladığımız harcımızın yarısını bu kata serpiyoruz.

Üçüncü yufkamızı serip, sosluyoruz. Ardından dördüncü yufkamızı da serip, sosladıktan sonra kalan harcımızı serpeliyoruz.

Beşinci yufkayı serdikten sonra kalan sosu komple döküyoruz. Son yufkamızı kenarlarını kıvırark düzgün bir şekilde seriyoruz.

Bu şekilde böreğimizin üzerini başka bir tepsi ile örtüp, buzdolabında bir gece bekletiyoruz. Yapacağımız zaman en üste yumurta sarısını güzelce sürüyoruz.

Fırınımızı 180 derecede ısıtıyoruz ve böreğimizi atıp, üzeri güzelce kızarana kadar pişiriyoruz. Süre vermek istemiyorum. Her fırın farklı pişiriyor. Bu yüzden kontrollü olun.

Pişip, ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyerek servise sunuyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri