Logo

Yaprak Çikolatalı Pasta


3 yıl önce
1.621 kez görüntülendi

Reklamlar

Yaprak Çikolatalı Pasta

Malzemeleri: 

- 75 gram bitter çikolata, kare parçalara bölünmüş
- 1/2 su bardağı süt
- 175 gram tuzsuz tereyağı, yumuşatılmış
- 1 ve 1/3 su bardağı esmer şeker
- 3 adet yumurta
- 2 ve 1/4 su bardağı un
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 5 yemek kaşığı az yağlı krema

Dolgu ve üst süsleme malzemesi için:

- 4 yemek kaşığı ahududu konservesi
- Bir miktar çikolatalı ganaj
- Bitter ve beyaz çikolata yapraktan

- 75 gram bitter çikolata, kare parçalara bölünmüş
- 1/2 su bardağı süt
- 175 gram tuzsuz tereyağı, yumuşatılmış
- 1 ve 1/3 su bardağı esmer şeker
- 3 adet yumurta
- 2 ve 1/4 su bardağı un
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 5 yemek kaşığı az yağlı krema

Dolgu ve üst süsleme malzemesi için:

- 4 yemek kaşığı ahududu konservesi
- Bir miktar çikolatalı ganaj
- Bitter ve beyaz çikolata yapraktan

yaprak çikolatalı pasta

Yapılışı: 

1. Fırını 190°C’de ısıtın. 22 cm çapındaki 2 kek kalıbını yağlayın. Kalıpların dibine yağlı kağıt serin. Çikolatayı ve sütü bir kaba alın ve çikolata eriyene kadar kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp arada bir karıştırarak soğumaya bırakın.

2. Tereyağını ve esmer şekeri derin bir kapta mikserle krema kıvamında çırpın. Yumurtaları tek tek yedirerek ekleyip çırpmaya devam edin.

3. Unu ve kabartma tozunu eleyip ilave edin. Hafifçe ama sık hareketlerle karıştırın. Çikolatayı, süt karışımını ve az yağlı kremayı ekleyin. Hamuru hazırladığınız kalıplara paylaştırıp üzerlerini metal spatulayta düzelterek yayın.

4. Sıcak fırında 30-35 dakika ya da iyice kabarıp sertleşene kadar pişirin. Ilınınca kalıplardan çıkarıp tel ızgaraya alın.

5. Birinci kekin üzerine ahududuları yerleştirin. Üzerine diğer keki kapatıp çikolatalı ganajla pastanın tüm yüzeyini kaplayın. Çikolata yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri