Logo

Yayla Çorbası Tarifi


2 yıl önce
1.383 kez görüntülendi

Reklamlar

Yayla Çorbası Tarifi
Bizim evde en çok pişen çorbalar şehriye, mercimek ve yayladır. Özellikle kışın akşam yemeklerinde masamızdan eksik olmazlar. Şimdi sizlere yayla çorbasının tarifini vermek istiyorum. Gerçekten çok lezzetli olan ve insanın içini açan bir çorba… Özellikle yemekli misafirim olduğunda bu çorbayı yaparım ve herkes severek içer. Yapılışı da sanıldığı kadar zor değildir. Havalarda soğuduğuna göre bu lezzetli tarifi vermeden geçmek istemedim.
MALZEMELERİ:
4 çorba kaşığı yoğurt (tepeleme)
1 çay bardağı pirinç
1,5 çorba kaşığı un
1 tane yumurta sarısı
Yarım limon suyu
Tuz
5-6 bardak su
ÜZERİNE:
2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı kuru nane
yayla corbasi
YAPILIŞI:
Öncelikle pirincimizi güzelce yıkıyoruz. Ardından tencereye alıyoruz. Üzerine beş altı su bardağı suyu ekliyoruz ve ocağa koyuyoruz. Pirinçler iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz.

Büyük bir kaba yoğurdumuzu, unumuzu, yumurta sarımızı ve yarım limon suyunu koyup, iyice birbirlerine yedirerek çırpma teliyle veya çatalla çırpıyoruz.

Tenceredeki pirincin suyundan alıp, içine yavaş yavaş eklerken aynı zamanda çırpmaya devam ediyoruz.

Bu şekilde ılınmış olacak. Bu karışımı daha sonra yavaş avaş tenceremize aktarıyoruz. Yalnız sürekli karıştırmayı unutmuyoruz.

Ocağımızın altını kısıyoruz. Yaklaşık olarak beş dakika daha kaynatıp, tuzunu katıyoruz ve çorbamızın altını kapatıyoruz.

Küçük bir tencerede sıvı yağımızı kızdırıyoruz ve nanemizi koyuyoruz. Yaklaşık olarak 15-20 saniye karıştırarak nanemizi kızdırıyoruz.

Hazırladığımız karışımı çorbaya ilave ediyoruz ve karıştırarak sıcak olarak servise sunuyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri