Logo

Yelpaze Patates Tarifi


7 ay önce
584 kez görüntülendi

Reklamlar

Yelpaze Patates Tarifi

Yemeklerin yanına garnitür olarak, patatesi genellikle elma dilimi şeklinde yapıp, fırına atarız. Bu gün vereceğim fırında patates tarifi görüntü olarak çok güzel ve çok lezzetli… Çocuklar bayılıyor. Misafirlere de güzel bir sunum oluyor. Yapılışı da oldukça pratik…

MALZEMELERİ:
2-3 tane patates
1 çorba kaşığı margarin veya tere yağı
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kekik
Pul biber
yelpaze patates
YAPILIŞI:
Patateslerimizi güzel bir şekilde yıkıyoruz. Üzerinde hiç toprak kir kalmasın. Ardından bıçak yardımı ile tüm kabuklarını salmadan hafif traşlıyoruz.

Fırın tepsisinde düz durması için alt kısımlarını hafif alıp, düzleştiriyoruz.

Üst tarafında bıçak yardımı ile ince ince kesikler kesiyoruz. Sonuna kadar kesmiyoruz ki yelpaze görünümü alsın.

Tüm patatesleri bu şekilde hazırlıyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine koyuyoruz.

Küçük bir tavaya margarin veya tereyağını alıyoruz. İçine sıvı yağı, ezilmiş sarımsağı ve kekiği koyuyoruz. Margarin eriyene kadar tutup, ocaktan alıyoruz.

Hazırladığımız karışımla patateslerimizin aralarını tek teki, bir fırça ile yağlıyoruz. Yağlı karışımdan biraz artması gerekiyor.

Fırını 230 derecede ısıtıyoruz ve patateslerimizi içine atıp, yaklaşık yarım saat pişiriyoruz.

Ardından artan yağın içine tuz, karabiber ve pu biberi koyup, karıştırıyoruz. Yarım saatin sonunda patateslerimizi alıyoruz ve bu karışımı üstleri ile birlikte aralarına sürüyoruz.

Tekrardan fırına veriyoruz ve 20-25 dakika daha fırında tutuyoruz.

Fırından alıp, sıcak olarak servise sunuyoruz.

Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

  1. Oldrower diyor ki:

    Lezzetli olabilir ama 1 saat fırında tutmak için ne kadar enerji ( masraf) ettiğinizi göze alırsak pahalı bir patates.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri