Logo

Yoğurtlu Havuç Tarifi


3 yıl önce
1.011 kez görüntülendi

Reklamlar

Yoğurtlu Havuç Tarifi
Bu meze hemen hemen her türlü yemekle gerçekten çok iyi gidiyor. Ben sık sık yapıyorum. Evde severek yiyoruz. Ayrıca yemeğe misafirlerim olduğunda da mutlaka sunuyorum. Yapımı oldukça pratik bir tarif… havucun içine kavururken bir tane de kesme şeker atın derim. Öyle de çok lezzetli oluyor. Bir de eğer seviyorsanız çekilmiş ceviz içi de ekleyebilirsiniz.
MALZEMELERİ:
5-6 tane havuç
Sıvıyağ
Tuz
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
yogurtlu havuc
YAPILIŞI:
Havuçlarımızın kabuklarını soyduktan sonra rendeliyoruz. Diğer yandan bir kaseye yoğurdumuzu koyuyoruz ve pürüzsüz olacak şekilde çırpıyoruz. Sarımsaklarımızı soyup, ezici yardımıyla eziyoruz ve yoğurdumuzun içine ekliyoruz. biraz da tuz katıp, hepsini güzelce karıştırıyoruz. Tavamızın içine sıvıyağ koyuyoruz. Ardından havuçlarımızı içine atıyoruz ve kavurmaya başlıyoruz. Ona da biraz tuz ekliyoruz. çok kaçırmayın çünkü yoğurdumuzda da tuz olacak. Yağın renginin değişmesinden, havucun yumuşamasından piştiğini anlayacaksınız. Bu süre çok değil yaklaşık bir 15 dakika da havuçlar pişebiliyor. Pişen havuçlarımızın sıcaklığı gitmesi için bir kaba alıyoruz. Sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu ekleyip, iyice harmanlıyoruz. ardından servis tabağına alıyoruz. Üzerini yeşilliklerle veya zevkinize göre yağda kavrulmuş pul biber ve salçayla süsleyebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri