Logo

Yufka Kebabı


3 yıl önce
1.951 kez görüntülendi

Reklamlar

Yufka Kebabı 

Malzemeleri:3 adet hazır yufka
1 adet yumurta
1 bardak Ayçiçek yağı
İçinin Malzemeleri: 900 gram kuşbaşı koyun eti
1 büyük domates
2 adet havuç
4 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
1.5 bardak su
1 demet maydanoz
Yeteri kadar Kekik, tuz, karabiber

Yapılışı: Bir tencereye ay çiçek yağını alarak yemeklik doğradığımız kuru soğan ile küçük kuş başı olarak doğradığımız kuzu eti kavrulur.  Et suyunu önce salar daha sonra çeker bu esnadan sonra yarım yemek kaşığı tuz, doğradığımız domatesler ve havuçlar ilave edilir ve tencerenin kapağı kapatılır.

yufka kebabı

1-1,5 saat pişirerek etlerin yumuşaması sağlanır. Pişirdiğimiz etlerin içine karabiber, kekik, kıyılmış maydanoz eklenir. Daha sonra soğuması için beklenir.

Yufkaları alarak üst üste 3 adet yufkayı koyalım. Ortasından dörde keselim ve 12 parça elde edelim. Her yufkanın içerisine kaşık yardımı ile kebabımızı koyalım ve yufkayı kapatalım. İsterseniz bohça isterseniz yuvarlak isterseniz uzun halde katlayabilirsiniz.

Daha sonra yufkaların üzerine yumurta sarısı süzelim. İster fırında pişirelim. İsterseniz tavada altlı üstlü kızartalım. Afiyet olsun.

Not: Ben Yufka Kebabı Tarifi’nde fırını tercih ediyorum. Yağsız oluyor. Ben havuçta ekledim sizde isterseniz ekleyin.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri