Logo

Yumurtalı Ispanak Tarifi


1 yıl önce
918 kez görüntülendi

Reklamlar

Yumurtalı Ispanak Tarifi
Bu lezzetli tarif, küçükken annemin sıklıkla yaptığı, benim önceleri pek sevmediğim, ama daha sonra yemeğe doyamadığım bir lezzet… Üstelik çok da pratik… Bazen sırf bunun için ıspanak alıp, yaptığım gibi, bazen de akşamdan ıspanak yemeğim kaldıysa içine yumurta kırarak da yaptığım oluyor. Hem yemeğimi değerleniyor, hem de yeni bir lezzet yemiş oluyoruz. Sizler de bu pratik tarifi bir an önce denemelisiniz.
MALZEMELERİ:
1 demet ıspanak
1 tane yumurta
3 tane yumurta
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Üzerine pul biber
yumurtali ispanak
YAPILIŞI:
Ispanaklarımızı köklerinden ayırdıktan sonra küçük küçük doğruyoruz. Birkaç su akan suyun altında yıkadıktan sonra daha iyi temizlenmesi için sirkeli suda yarım saat kadar bekletiyoruz.

Soğanımızı soyup, yemeklik doğruyoruz. Tencereye sıvı yağımızı koyup, soğanlarımızı ekliyoruz ve bir güzel kavuruyoruz.

Daha sonra yıkayıp, süzdüğümüz ıspanaklarımızı ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz. Güzelce yumuşayıp, södükten sonra tuzunu ve karabiberini katıp, harmanlıyoruz.

Ispanağımız güzelce piştikten sonra yumurtalarımızı kırıyoruz ve tencerenin kapağını kapatıyoruz. Yumurtalarımızı istediğimiz kıvamda pişirip, altını kapatıyoruz.

Servis yaparken pul biber serperek servise sunuyoruz.

Dilerseniz yumurta ile ıspanağımızı karıştırıp da pişirebiliriz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri