Logo

Yumurtalı Lor Köftesi


3 yıl önce
1.358 kez görüntülendi

Reklamlar

Yumurtalı Lor Köftesi

 

En sevdiğim yumurtalı tariflerden biridir. Bu kadar lezzetli ve sağlıklı bir tarifi neden hâlâ yapmadığımız ve neredeyse unuttuğumuzu ise anlamak pek mümkün değil. Mahmut Nedim bin Tosun’un eşsiz “Ahçıbaşı” kitabından ölçülendirdiğim bu tarifi muhakkak yapmanızı öneriyorum.

Nefis bir ara sıcak önerisi olan yumurtalı lor köftesini dilerseniz fırında da pişirebilirsiniz. Ekmek arası yaparak da servis edebileceğiniz bu yumurtalı lor köftesi özellikle çocuklarınız için çok doğru ve sağlıklı bir fast food yemeği olacak. Mahmut Nedim bin Tosun kitabında özellikle istanköy ve Midilli adasının küçük sepetler içindeki lorundan yapıldığı zaman daha nefis olacağını yazsa da Bursa köylerinde yapılan ev yapımı lor peynirleriyle de eşsiz olacağı aşikardır.

Malzemeleri:
4 adet yumurta
2 kase lor
2 adet taze soğan (kıyılmış)
yarım kase kıyılmış dereotu
yarım kase kıyılmış maydanoz

yumurtalı lor
2 yemek kaşığı un
kızartmak için yağ
Yeteri kadar tuz ve karabiber

Yapılışı:2 adet yumurtayı bir kaba kırın. İçine lor peyniri, kıyılmış yeşillikler, un, tuz ve karabiber ilave edip güzelce karıştırın. Diğer 2 yumurtayı başka bir kasede çırpın. Tavaya kızartma yağını koyup altını açın. Hazırladığınız lor peynirli harçtan ceviz büyüklüğünde köfteler yapıp çırptığınız yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın. Kızaran yumurta köftelerini yağını emmesi için bir kağıdın üzerinde bekletin. Hepsini beraber servis tabağına alıp servis edin.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri