Logo

Yumuşacık Mayalı Poğaça Tarifi


2 yıl önce
1.383 kez görüntülendi

Reklamlar

Yumuşacık Mayalı Poğaça Tarifi
Bu poğaça gerçekten çok yumuşak ve puf puf oluyor. Bizim ailenin favori kahvaltı poğaçası bu… İçine istediğimiz herşeyi koyup, afiyetle yiyoruz. Tabi ki sade olarak da çok lezzetli oluyor. Gün içinde acıktığımızda da sandviç ekmeği niyetine kullanıyoruz. Sizlerin de seveceğinizi umarak paylaşmak istedim.
MALZEMELERİ:
1 tane yumurta
1 bardak ılık su
1 bardak sıvı yağ
1 bardak ılık süt
2 tatlı kaşığı tuz (silme)
1 paket yaş maya
4 çorba kaşığı toz şeker
7 bardak un
ÜZERİNE:
Yumurta sarısı
mayali pogaca
YAPILIŞI:
Kabımıza ocakta ılıttığımız süt ve suyumuzu koyuyoruz. Ilıttığımız derken, parmağımızı soktuğumuzda parmağımız yanmayacak durumda olmalı… Şeker ve mayamızı koyup, karıştırıp, erimelerini sağlıyoruz.

Daha sonra yumurta, sıvı yağ ve tuzu da ekleyerek karıştırıyoruz. Daha sonra onunu yavaş yavaş ekliyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz.

Unu azar azar ekleyin. Kesinlikle birden koymayın. İyice yoğurduktan sonra üzerine nemli bez örtüyoruz. 30-40 dakika mayalanması için bırakıyoruz.

Fırın tepsimize yağlı kağıt seriyoruz. Hamurumuzdan bezeler koparıyoruz ve elimizle yuvarlayarak, tepsimize diziyoruz.

Üzerlerine çırptığımız yumurta sarısından sürüyoruz. Bu şekilde de 15-20 dakika dinlenmek üzere bırakıyoruz. Fırınımızı 185 derecede ayarlıyoruz.

Poğaçalarımızı atıyoruz. Üzerleri güzelce kızarıp, kabarana kadar pişriyoruz. Süre vermeyi doğru bulmuyorum. Çünkü her fırın farklı pişiriyor. İlla süre isterseniz yaklaşık olarak 25 dakika da pişiyor.

Yumuşacık Mayalı Poğaça hazır. Afiyet olsun.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri