Logo

Zebra Kek Tarifi


1 yıl önce
934 kez görüntülendi

Reklamlar

Zebra Kek Tarifi
Sizler de klasik görünümlü kekleri yapmaktan sıkıldıysanız. Tam sizlere göre bir tarifim var. Görüntüsü çok güzel oluyor. Herkes bayılıyor. Özellikle çocukların çok hoşuna gidiyor. Yapılışı da öyle zor değil. Bence bu keki yaptıktan sonra favori kekiniz olmaya aday olacak. Çünkü bizim evde öyle :) . Ben artık çay saatlerim için sıklıkla bu keki yapıyorum. Herkes de severek yiyor. Umarım sizler de sever ve sürekli yaparsınız.
MALZEMELERİ:
3 tane yumurta
1 bardak sıvı yağ
1 bardak süt
1 bardak şeker
2 bardak un
1 kabartma tozu
1 vanilya
2 çorba kaşığı kakao
zebra kek
YAPILIŞI:
Öncelikle her kekte olduğu gibi yumurtalarımızı karıştırma kabına kırıyoruz. Ardından şekeri ekleyerek, mikserin en yüksek derecesinde iyice köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.

Daha sonra süt ve sıvı yağını ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. Vanilyasını ekledikten sonra un ve kabartma tozunu eleyerek ilave ediyoruz ve bu aşamada mikserimizin en kısık derecesinde çırpıyoruz.

Hazırladığımız harcı iki eşit parçaya bölüyoruz ve bir tanesine kakaoyu ekleyerek, yine en kısık derecede çırpıyoruz.

Yuvarlak tepsimizi yağlıyoruz. Harçlarımızdan sade olanından üç çorba kaşığı alıp, tepsinin ortasına döküyoruz. Daha sonra kakaoludan üç çorba kaşığı kadar da onun ortasına döküyoruz.

Bu şekilde sıra sıra her seferinde tam ortaya harçlarımızı fazla vakit kaybetmeden döküyoruz. Fırınımızı 160 derecede ısıtıyoruz.

Kontrollü olarak pişiriyoruz. İlk on dakika fırın kapağını açmayın. Daha sonra sürekli olmamak kaydıyla kürdan yardımıyla kontrollü olarak pişirin.

Kekimiz piştikten ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üçgen dilimler keserek servise sunuyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri