Logo

Zeytinyağlı Bakla Tarifi


6 ay önce
297 kez görüntülendi

Reklamlar

Zeytinyağlı Bakla Tarifi

Taze baklalar çıkmış. Geçen gün pazara çıktığımda gördüm ve pahalı olmasına rağmen dayanamadım aldım :) . Çoğu kişi sevmese de çok lezzetli bir sebze… Çok da faydalı. Hele sarımsaklı yoğurtla çok güzel gidiyor. Özellikle de taze sarımsakla… Şimdi buyurun tarifimize…

MALZEMELERİ:
500 gr. taze bakla
1 tane soğan
Yarım çorba kaşığı un
Yarım limon suyu
Tuz
Dereotu
1 tatlı kaşığı şeker
Zeytinyağı
zeytinyagli bakla
YAPILIŞI:
Bir kaba su koyuyoruz. İçine yarım limon suyunu sıkıyoruz ve unumuzu da ilave edip, karıştırıyoruz.

Baklalarımızı güzelce yıkadıktan sonra ayıklıyoruz ve ardından istediğimiz boyutta kesiyoruz. Dilerseniz bütün olarak da kullanabilirsiniz. Ayıkladıklarımızı hemen hazırladığımız suya atıyoruz ki kararmasın.

Soğanımızı soyuyoruz ve ardından küçük küçük doğruyoruz. Tencereye zeytinyağımızdan koyuyoruz ve soğanlarımızı atıp, karıştırarak, kavuruyoruz.

Baklalarımızı sudan alıp, direk tenceremize koyuyoruz. Unlu suyumuzu atmıyoruz.

Baklalarımız sararmaya başlayınca unlu suyumuzu da ekliyoruz. Eğer baklaların üzerini geçecek kadar değilse biraz sıcak su ilave ederek, baklaların üzerini geçiriyoruz. Şekerini katıyoruz.

Tuzunu ayarlıyoruz.

Önce orta ateşte, daha sonra kısık ateşte baklalarımız yumuşayana kadar pişiriyoruz. Bakla zor piştiği için arada sıcak su ilavesi gerekebilir. O yüzden kontrollü olun.

Bu arada dere otumuzu ince ince kıyıyoruz. Baklalarımız piştikten sonra altını kapatıyoruz. Üzerine dere otlarımızı koyup, tencerenin kapağını kapatıyoruz.

Bu şekilde dinlendirdikten sonra sarımsaklı yoğurt ile servise sunuyoruz.

Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri