Logo

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi


2 yıl önce
922 kez görüntülendi

Reklamlar

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi
Yaz geliyor. Zeytinyağlılar sofralarımızda daha çok olacak. Özellikle de taze barbunya… En sevdiğim zeytinyağlıdır. Ve sıklıkla yaparım. Tabi ki yazdan dondurucuma da koyarım. Özellikle misafir ağırlayacağım zaman zeytinyağlı olarak masamda mutlaka bulundururum. Eminim ki çoğunuz yapıyorsunuzdur ama ben de sizlerle tarifimi paylaşmak istedim. Umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun.
MALZEMELERİ:
Yarım kg. barbunya
1 tane soğan
1 tane büyük boy patates
2 tane orta boy havuç
2-3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı salça
Zeytinyağ
Tuz
1 tane küp şeker veya 1 çay kaşığı toz şeker
ÜZERİNE:
Maydanoz
zeytinyagli barbunya
YAPILIŞI:
Öncelikle barbunyalarımızı tencereye alıyoruz ve üzerini geçecek kadar su ekleyip, haşlanmaları için bırakıyoruz. Çok haşlamayın. çünkü yemekte de pişecek ve dağılabilir. Çok yumuşamadan sudan alıp, süzün. Tabi ki de çok sert bırakmayın :) . Soğanımızı küçük küpler halinde doğruyoruz. Sarımsaklarımızı doğruyoruz. Bütün olarak da kullanabilirsiniz. Patatesimizi soyup, küçük küpler halinde doğruyoruz. Havuçlarımızı da soyup, aynı şekilde doğruyoruz. Zeytinyağımızı tencereye alıyoruz. Soğanlarımızı alıp, çok az kavuruyoruz. Ardından salçayı ekleyerek kavuruyoruz. Daha sonra patates ve havuçları ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. Sarımsakları ekliyoruz. Bir bardak sıcak su ekleyerek bu şekilde pişirmeye başlıyoruz. Beş dakika sonra barbunyaları ilave ediyoruz. Tuzunu ve şekerini katıyoruz. Bu arada patates suyu çekeceği için biraz daha sıcak su ekiyoruz. Ama çok fazla sulu olmasın. Sebzelerimiz yumuşayana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra soğutuyoruz. Servis tabağına alıyoruz. Üzerine kıyılmış maydanoz serperek servise sunuyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri