Logo

Zeytinyağlı Çalı Fasulyesi Tarifi


2 yıl önce
853 kez görüntülendi

Reklamlar

Zeytinyağlı Çalı Fasulyesi Tarifi
Zeytinyağlı fasulye de çalı fasulyesini çok seviyorum. Fasulyeleri ortadan ikiye bölüyorum. Hem görüntüsü çok güzel oluyor, hem de tadı. Ortadan bölündüğü için içinin lezzeti de her yere karışıyor. Hem ben annemin yöntemi ile yapıyorum. Hepsini çiğden koyuyorum. O yüzden çok da pratik oluyor. Hepinize afiyet olsun.
MALZEMELERİ:

Yarım kg. çalı fasulye

1 tane orta boy soğan

4 tane domates

Zeytinyağ

Tuz

1 tane küp şeker
zeytinyagli cali fasulyesi
YAPILIŞI:
Fasulyelerimizin üç kısımlarını alıyoruz ve ortadan ikiye bölüyoruz. Eğer çok uzunsa ikiye de kesin. Sonra güzelce yıkıyoruz. Soğanımızı yemeklik doğruyoruz. Domateslerimizi rendeliyoruz. Fasulyelerimizi tenceremize alıyoruz. Soğanı üzerine ekliyoruz. Domatesleri de onun üzerine koyuyoruz. Yağını ekliyoruz. Tuzunu ve şekerini katıyoruz. Kısık ateşte fasulyeler domates suyunda yumuşayana kadar kapağı kapalı pişiriyoruz. Domates suyunu çektikten sonra sıcak su ekleyerek, kaynamaya bırakıyoruz. Fasulyeler iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri