Logo

Zeytinyağlı Enginar


3 yıl önce
726 kez görüntülendi

Reklamlar

Zeytinyağlı Enginar

Malzemeleri:

6 taze enginar
2 orta boy patates
2 orta boy havuç
1 su bardağı iç bezelye
1 su bardağı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
Yarım demet dereotu
1 limon suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz

zeytinyagli-enginar

Yapılışı: Temizlenmiş enginarları limonlu suda bekletiriz. Soğanı soyup ince halkalar halinde doğrarız. Tencerede zeytinyağında pembeleşinceye kadar karıştırırız. Bu arada önceden patates ve havuçları soyup yıkar, küpler halinde doğrarız. Enginarları süzüp soğanın üstüne patates, bezelye ve havuçlarla birlikte ilave ederiz. Tuz, şeker ve bir bardak su ilave ederek yemeği ağır ateşte pişiririz. Servis ederken üzerine kıyılmış dereotu serperiz. Afiyet olsun.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri