Logo

Zeytinyağlı Ispanak Kökü Tarifi


2 yıl önce
937 kez görüntülendi

Reklamlar

Zeytinyağlı Ispanak Kökü Tarifi
Ispanağın kendisi olduğu kadar kökü de çok faydalı bir sebze… Özellikle kökü toprağın içinde kaldığı için daha bile faydalı diyebilirim. Bu yüzden evde ıspanak yaptığım zamanlarda köklerini hiç atmam. Temizleyip, buzdolabına koyarım. Daha sonra onun, çorbasını, terbiyelisi, etlisini ve zeytinyağlısını mutlaka yaparım. Özelikle zeytinyağlısı çok güzel oluyor. Siz de mutlaka denemelisiniz. Böylelikle sebzenin her yerinden faydalanmış olacaksınız.
MALZEMELERİ:
500 gr ıspanak
1 tane havuç
1 tane soğan
Yarım çay bardağı pirinç
4-5 diş sarımsak
2 tane domates
Tuz
Zeytin yağı
zeytinyagli ispanak koku
YAPILIŞI:
Ispanaklar yıkanır, yaprakları ile kökleri ayrılır. Soğan yemeklik doğranır. Havuç soyulur ve çok ince parçalar halinde doğranır. Dilerseniz rendeleyebilirsiniz. Domateslerin kabukları soyulur ve küçük küçük doğranır. Sarımsakları ister bütün isterseniz de doğrayabilirsiniz.Tencereye önce ıspanak kökleri koyulur. Üstüne doğranmış soğan, sarımsak ve domatesler koyulur. En üste havuç serilir. Tuz, zeytin yağı gezdirilir. Bu şekilde bir süre pişirilir. Ardından yıkanmış pirinçler eklenir ve üzerine pirinçlerin yumuşaması için çok az sıcak su ilave edilir. Kapağı kapatılır ve pişirilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri