Logo

Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tarifi


5 ay önce
336 kez görüntülendi

Reklamlar

Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tarifi

Yaz geliyor. Zeytinyağlı yemekler daha çok olacak sofralarımızda… Bu yüzden bu gün sizlere çok lezzetli ve çok hafif bir Zeytinyağlı Kabak Yemeği tarifi vermek istiyorum. Yapılışı pratik ve görüntüsü de çok güzel oluyor.

MALZEMELERİ:
500 kg. kabak
2 tane yeşil biber
1 tane kırmızı kapya biber
2 tane domates
1 tane soğan
2 diş sarımsak
Zeytinyağı
Dere otu
Tuz
zeytinyagli kabak yemegi
YAPILIŞI:
Öncelikle malzemelerimizi hazırlayalım. Kabaklarımızı yıkıyoruz ve alaca soyuyoruz. Ardından yuvarlak yuvarlak veya küp küp doğruyoruz.

Yeşil biberlerimizin ve kapya biberimizin tohumlarını alıp, istediğimiz büyüklükte doğruyoruz. Domateslerimizin kabuklarını soyup, doğruyoruz.

Soğanımızı soyuyoruz ve piyazlık doğruyoruz. Dilerseniz yemeklik de doğrayabilirsiniz. Sarımsaklarımızı soyuyoruz ve doğruyoruz.

Tencereye zeytinyağımızı alıyoruz ve soğan ile sarımsakları atıp, kavuruyoruz. Çok geçmeden kabakları atıyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.

Daha sonra biberleri de katıyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Domateslerimizi ekliyoruz. Bir kaç dakika da bu şekilde kavuruyoruz.

Daha sonra az sıcak su ekliyoruz. Çok sulu bir yemek olmayacak. Domatesinde suyu var. Biber ve kabakları yumuşatacak kadar olmalı… Tuzunu ayarlıyoruz.

Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.

Piştikten sonra dere otunu ince ince kıyıp, üzerine serpiyoruz. Kapağını kapatıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.

Daha sonra ister sıcak, istersek de soğuk olarak servise sunuyoruz.

Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri