Logo

Zeytinyağlı Türlü Tarifi


3 yıl önce
2.085 kez görüntülendi

Reklamlar

Zeytinyağlı Türlü Tarifi

Malzemeleri:
250 gram Ayşe kadın fasulye
150 gram bamya
2 orta boy patlıcan
2 orta boy kabak
3 dolmalık biber
3 adet domates
2 orta boy soğan
1 su bardağı zeytinyağı
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı tozşeker
Yarım bardak su

zeytinyağlı türlü

Yapılışı: Bütün sebzeleri ayıklayıp yıkarız. Kabak ve patlıcanı küçük küpler halinde doğrayıp bamyaların başlarını külah biçiminde, biberleri ince uzun dilimler halinde keseriz. Güvecin dibine fasulyeleri, üstüne piyaz olarak kestiğimiz soğanları dizeriz. Daha önce kızgın yağda 2 dakika kızarttığımız kabak, patlıcan ve biberleri, bamyayı ve dilimler halinde kesilmiş domatesleri koyarız. Tuz ve şekeri suya karıştırıp zeytinyağıyla birlikte yemeğin üstüne serperiz. Güvecin kapağını kapatıp orta hararetli ateşte 1,5 saat pişiririz. Kapağı kaldırıp güveci 15 dakika daha fırında pişmeye bırakırız. Afiyet olsun.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri