Logo

Zeytinyağlı Yaprak Sarması


3 yıl önce
3.268 kez görüntülendi

Reklamlar

Zeytinyağlı Yaprak Sarması
Malzemeleri:

500 gram taze yaprak
500 gram kuru soğan (rendelenmiş veya ince kıyılmış)
500 gram taze soğan (ince kıyılmış)
1,5 bardak dolmalık pirinç
2 bardak zeytinyağı
4 limon suyu
2 demet dereotu

1 demet taze nane
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber

Yapılışı: Yaprakların saplarını kesip yıkadıktan sonra kevgirde bekletiriz. İnce kıyılmış soğanları 1 kahve fincanı suyla çok kısık ateşte takriben 2 saat kendi suyunda haşlarız. 1 bardak zeytinyağı ilave ederek pembeleştirir, pirinç, nane, dereotu, 1 limon suyu, şeker, tuz, karabiber ilave ederek malzemeyi karıştırır ve ateşten alırız.

yaprak sarması

Dolma içi soğuyunca her yaprağa 1 tatlı kaşığı içten koyup fazla sıkıştırmadan usturuplu küçük dolmalar sararak, dibine 3-4 taze yaprak serdiğimiz tencereye sarmaları sırayla yerleştiririz. Sarmaların üstünü yapraklarla kapatıp üzerine porselen bir tabak koyarız. 1 bardak zeytinyağı, 1 bardak su ve 1 bardak limon suyu ilave ederek, sarmaları orta ateşte 15 dakika, ardından hafif ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişiririz.

Tencereyi ateşten kaldırıp porselen tabağı çıkarır, sarmaların üstüne 2 limon suyunu gezdirdikten sonra kabında soğumaya bırakırız. Servis tabağına aldıktan sonra ince limon dilimleriyle süsleyip meze olarak servis ederiz.

Not: İlkbaharda taze dereotu ve taze soğan malzemeleriyle yapılan zeytinyağlı yaprak sarması, özellikle Paskalya sofrasını süsleyen mezelerdendi

 

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri